Antep Usulü Çiğ Köfte ve Antep Biber Salçası

Antep Usulü Çiğ Köfte ve Antep Biber Salçası

Gaziantep Usulü Çiğ Köfte

Yemek kültürü Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kaplar. Birçok şehirde olduğu gibi Gaziantep ilinin de kendine has lezzetleri ve bu lezzetlere ulaşırken kullandığı özel malzemeler vardır. Antep Çiğ Köfte bu söz konusu lezzetlerden birisidir. Elbette çiğ köftenin olmazsa olmaz malzemesi kaliteli bir salçadır. Bu noktada, Antep Salçasının çiğ köfteye enfes bir tat kattığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Acı Salça olarak da bilinen bu lezzet, mevsiminde özenle toplanan ve işlenen salçalık biberlerden yapılmaktadır.

Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

Son zamanların en popüler yiyeceklerinden olan çiğ köfte için gerekli malzemelerin özenle seçilmesi ve uygun oranlarda kullanılması gerekir. İsteğe bağlı etli veya etsiz yapılabilecek bu lezzetin içeriğinde kullanılan malzemeler kısırlık bulgur, soğan, sıvıyağ, maydanoz, çeşitli baharatlar ve salça şeklinde sıralanabilir. Bütün malzemeleri önemli olsa da salça olarak Antep Biber Salçası kullanılması çiğ köfteye ayrı bir tat katacaktır. Yoğurma yöntemiyle hazırlanan bu sokak lezzetinin imalatında pişirme işlemi yer almadığı için fırın benzeri bir pişirme aracı kullanılmaz. Sunumu da farklı bölgelere göre çeşitlilik gösterebilir.

Çiğ Köfte ve Gaziantep

Enfes baharatları ve Antep Acı Salçası sayesinde, çiğ köfte denince akla gelen ilk gelen şehrin Gaziantep olması tesadüf değildir. Antep çiğ köftesi, özel yemeklere eşlik edebileceği gibi kendi başına da doyurucu ve keyif veren bir öğün olabilir. Faydalı içerikleri ile çiğ köftenin sağlığa da birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalar çiğ köftenin kolesterol düşürücü ve bağışıklık güçlendirici özelliklerinden gelir. Türkiye'de farklı illerde Antep usulüne göre hazırlanan ve o yöreye özgü malzemelerin kullanıldığı çiğ köfte tadımları yapılabilmektedir. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.