Gaziantep Domates Salçası Nasıl Yapılır

Gaziantep Domates Salçası Nasıl Yapılır
Domateslerin en olgun ve güzel olduğu zaman Eylül ayıdır. İnsanlar bu ayda domateslerini alarak kışın kullanmak üzere salçalarını, domates sosu ve menemenini hazırlar.  Çünkü ev salçasının hiçbir salçanın yerini tutmaz. Sadece birkaç saatinizi ayırarak ev salçası nasıl yapılır şimdi size onu anlatacağız.
 

Gaziantep Usulü Domates Salçası


Malzemeler:

10 kilo domates
Turşuluk tuz
Zeytinyağı
 

Ev Salçası Nasıl Yapılır?

Öncelikle salça yapmak için aldığınız domateslerin bol etli, olgun, parlak renkli, beresiz domatesler olmasına dikkat etmelisiniz. Aldığınız domatesleri ilk olarak yıkayıp, dörde bölün. Hepsini robottan geçirip tencere boyutuna göre bir ya da iki tencereye paylaştırın. Suyunu çekip koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Koyu kıvama ulaşan domatesleri el blenderı ile içinde parçacık kalmayacak şekilde püre haline getirin. İçerisine 3 kaşık tuz ekleyin ancak tuz miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Daha sonra tepsilere bölerek imkanınız varsa balkonunuzda güneşte kurutabilirsiniz. Böyle bir imkanınız yoksa eğer ya kısık ateşte sık sık karıştırarak kıvam almasını sağlayabilirsiniz ya da fırında en düşük sıcaklıkta arada karıştırarak suyunu çekmesini ve koyu kıvama ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Tüm bu aşamalardan sonra ev salçası hazırdır. Son olarak cam kavanoza koyup üzerine zeytinyağı ekleyip kapağını sıkıca kapatınız. Zeytinyağı salçasının hava ile temas etmesini engellediği için bozulmasını önler.
 

Ev Salçası Nereden Alınır?

Katkı maddesi içermeyen, ev yapımı salçalar hazır salçalar her zaman daha sağlıklı ve hijyeniktir. Sizin de eğer vaktiniz yoksa ve bu kış salçanızı yapamadıysanız Gurme Market’ten doğal, katkısız salça satın alabilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.