Kurutulmuş Dolmalık Patlıcan

Kurutulmuş Dolmalık Patlıcan


Malzemeler:

1. Bir dizi kurutulmuş dolmalık patlıcan ( 50 adet)

2. Bir orta boy soğan

3. Bir diş sarımsak

4. Bir yemek kaşığı antep salçası

5. Bir su bardağı pirinç

6. Bir yemek kaşığı sumak ekşisi

7. Bir tatlı kaşığı tuz

8. Bir çay kaşığı pul biber

9. Bir çay kaşığı karabiber

10. Bir yemek kaşığı salça

11. Dört yemek kaşığı zeytinyağı

12. Bir çay kaşığı limontuzu yada sumak ekşisi

13. Bir çay kaşığı tuz

14. Bir litre kaynar su
 
15. 200 gr orta yağlı kıyma yada 1 çay bardağı zeytinyağı



 
Kurutulmuş Dolmalık Patlıcan Nasıl Yapılır?


Kuru patlıcanları kaynar su bulunan tencerede 15-20 dakika kaynatıyorsunuz. Patlıcanlar ne çok sert nede yumuşak olması lazım. Kaynama işlemi bittikten sonra soğuk sudan geçirdiğiniz patlıcanları bir kenara alabilirsiniz. Patlıcanlar kaynar sudayken pirinçleri yıkayıp sıcak suda yarım veya bir saat bekletin ve süzün. Daha sonra soğan ve sarımsakları ince bir şekilde doğrayın. Pirinç, (ekleyecekseniz eğer kıyma), soğan, sarımsak, antep salçası ve baharatları bir kapta iyice karıştırın.

 

Haşlanmış patlıcanları hazırlamış olduğunuz iç harç ile doldurun. Ancak burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta harcını çok fazla doldurmamak. Patlıcanların yarısına kadar hatta yarısından daha az iç harcı koymanız yeterlidir. Fazlası pişerken patlıcan dolmalarınızı patlatabilir.İç harcını koyduğunuz patlıcanların ağızlarını sıkarak, ağız tarafı içe bakacak şekilde sırayla tencereye dizin. Patlıcanları tencereye dizdikten sonra bir tavada zeytinyağını ve antep salçasını 3-4 dakika kavurun. Bu karışımın içine sumak ekşisi, tuz ve sıcak suyu ilave ederek karıştırma işlemini bırakmadan kaymasını bekleyin. Hazırladığınız sosu dizdiğimiz dolmaların üzerini kaplayacak şekilde dökün.

 

Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte dolmaları pişmeye bırakın. Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar ortalama 40-60 dakika pişirin. Dolmalarınız piştikten sonra 10 -15 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.

 
Kurutulmuş Dolmalık Patlıcan Nereden Alınır?

En taze ve lezzetli Kurutulmuş Dolmalık Patlıcan çeşitlerini Gurme Market ile satın alabilirsiniz.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.