Mercimekli Köfte

Mercimekli Köfte

Gaziantep Usulü Mercimekli Köfte


Malzemeler

1 su bardağı mercimek
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kuru soğan
1 adet kuru sarımsak
1 demet maydanoz
3 adet domates
Tuz



Gaziantep Usulü Omaç Köfte Yapılışı

İlk olarak mercimek kaynar suda 30 dakikak bekletilir ve parçalanır. Daha sonra maydanozlar ince ince doğranır. Doğradığınız kuru soğan ve sarımsakları bir tepsiye koyun. Tepsinin üzerine domatesleri ufak ufak doğrayarak ilave edin. Tepsideki malzemelerin üzerine tereyağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, domates ve biber salçası eklenerek yoğrulur. En son doğranmış maydanoz da eklenip az daha yoğurulur. Köfte halinde sıkılır ve servis edilir.

 
Omaç İçin Malzemeler Nereden Alınır?
 
Gaziantep’e özgü mercimekli köfte çok lezzetli bir köfte çeşididir. Gaziantep’ de akşam yemeklerinde ya da öğlen çayın yanına ikramlık olarak hazırlanır. Köfte için malzemeleri nereden alacağız diyorsanız eğer yöresel lezzetlerin bulunduğu www.gurmemarket.com sayfasından satın alabilirsiniz. Ev hanımları tarafından geleneksel yöntemlerle hazırlanan yöresel biber salçası ve domates salçası en uygun fiyatlarıyla Gurme Market’te satılmaktadır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.