Sağlıklı Bir Kışa “Merhaba” Deyin!

Sağlıklı Bir Kışa “Merhaba” Deyin!

 

İçinizi Isıtacak Kış Çayı Tarifi...

Yaz mevsiminin sıcakları ile vedalaşıp soğuk havalarına kocaman bir kucak açmanın zamanı geldiyse, kış çayı ile içimizi sıcacık yapmanın zamanı da gelmiş demektir. Kış soğuklarınıza karşı vücudunuzun direncini ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecek, hastalıklara karşı kalkan oluşturmanızı sağlayacak kış çayı, aynı zamanda rahatlatıcı ve sakinleştirici etkileri ile kendinizi iyi hissetmediğiniz anlarda yardımınıza koşuyor. Kış Çayı, hem bedeninize hem de zihninize kattığı olumlu etkilerinin yanı sıra, lezzetli tadı ve mis kokusu ile gün içerisinde her zaman sizinle olmaya hazır. O halde, bitkilerin şifalarından yararlanmak, sağlığınızı koruma altına almak ve kendinizi bir bardak kış çayı ile ödüllendirmek için sizleri kış çayı tarifimize yakından bakmaya davet ediyoruz...

Kış Çayı Tarifi

Kış çayı, her ne kadar farklı tarifleri içerisinde barındırsa da genel olarak Bitki Çaylarının birleşiminden meydana gelerek nefis bir lezzete dönüşüyor. Bu noktada, bizler en lezzetli ve en sağlıklı bitkileri sizler için tarifimizde bir araya getirdik. Kolaylıkla bulabileceğiniz malzemeler ile pratik bir şekilde yapabileceğiniz söz konusu çay, kış aylarında vazgeçilmeziniz olma konusunda bir hayli iddialı.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı ıhlamur

2 yemek kaşığı ada çayı

1 yemek kaşığı hibiskus

1 yemek kaşığı ekinezya

2 adet taze zencefil

2 adet çubuk tarçın

Yarım limon

Yapılışı:

Önceden kaynattığınız suyun içerisine bitki çaylarının her birini ve taze zencefilleri ekleyin ve bir süre demlenmeye bırakın. Ardından yarım limon ve çubuk tarçını ekleyerek karışımı bir kez daha kaynatın ve dinlemesi için bekleyin. Dinlenen kış çayını süzün ve fincanınıza aşırı sıcak olamayacak şekilde ekleyin. Zira, aşırı sıcak kış çayı tüketmek, boğazınızın kurumasına neden olacaktır. Çayınızı tatlandırmak için bal kullanabilirsiniz. Yapacağınız kış çayı tarifinden 10-12 fincan çıkmaktadır. Dilerseniz, tarifi azaltarak uygulayabilir veya yaptığınız bitki çaylarını konuklarınıza ikram ederek onların da sıcacık bir kış geçirmesine olanak tanıyabilir ve bu nefis tatlarla tanıştırabilirsiniz.

Kış Çayı İçin İhtiyacınız Olan Her Şey...

Güne sıcacık başlamanızı sağlayacak ya da gün içerisinde keyfinizi yerine getirecek kış çayı ile lezzetli bir deneyim sizleri bekliyor. Damak tadına hitap edecek kış çayı malzemelerine en taze şekilde Gurmemarket.com adresinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.